Reactie Jans na 'racistische uitspraken': Ik ben geen racist

Reactie Jans na 'racistische uitspraken': "Ik ben geen racist"

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 07:33za 15-02-2020 om 07:33

Ron Jans zit helemaal stuk vanwege het vermeende racisme-incident in Amerika. Volgens diverse Amerikaanse berichten heeft Jans als trainer van FC Cincinatti het N-woord (nigger) gebruikt. Jans benadrukt dat hij géén racistische motieven heeft.

Jans claimt zelf mee te hebben gezongen met een liedje dat in de kleedkamer gedraaid werd. Daarna zou hij zijn aangesproken door een speler. Op verzoek van de clubleiding van Cincinatti doet Jans nu een stap opzij tot het onderzoek is afgerond. 

Jans komt tegenover het Algemeen Dagblad met een eerste reactie en lijkt moeilijk te kunnen beseffen wat er momenteel gaande is. "Ik ben inderdaad wat onhandig geweest door een stukje tekst mee te zingen", zegt Jans. "Maar nu wordt van iets onhandigs iets heel groots gemaakt."

Naar verwachting krijgt Jans zondag duidelijkheid over de uitkomst van het onderzoek. Inhoudelijk reageren 'kan' hij niet. Jans neemt nadrukkelijk afstand van racisme, waar hij van beschuldigd is. "Echt waar, ik haat slavernij, discriminatie en racisme. Als ik kan helpen dat te bestrijden in de samenleving, dan doe ik heel graag mee. Ik heb onder meer het Apartheid Museum bezocht, heb veel films en boeken over dit onderwerp gekeken en gelezen."

Schuldig voelt Jans zich niet. "Want ik bén geen racist. Wat ik heb gedaan is in Amerika toch enigszins onhandig. Maar tussen een onhandige actie en wat er nu allemaal gebeurt – dat is niet te bevatten. Ik vind het echt hartstikke jammer, want ik heb het enorm naar mijn zin in Amerika. Deze hele situatie voelt gewoon zó vreemd aan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws