Lampard doet stof opwaaien bij Chelsea: 'Ik verwacht geen blije gezichten'

Lampard doet stof opwaaien bij Chelsea: 'Ik verwacht geen blije gezichten'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 10:34za 15-02-2020 om 10:34

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 12:26za 15-02-2020 om 12:26

Frank Lampard besloot vorige week Kepa Arrizabalaga te passeren voor het duel met Leicester City in de Premier League. De trainer stelde Willy Caballero op en heeft Kepa een duidelijk doel meegegeven voor de komende weken.

"Ik weet hoe het voelt en wat het voor hem betekende", vertelt Lampard op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Manchester United over zijn beslissing om Kepa te passeren. "Iedere speler wordt wel eens gepasseerd, behalve misschien Lionel Messi of Cristiano Ronaldo."

Kepa is de duurste keeper aller tijden, de Spanjaard kostte Chelsea ongeveer 80 miljoen euro. Dat is voor Lampard geen reden hem in de basis op te stellen. "Ik verwacht geen blije gezichten als spelers worden gepasseerd, ik verwacht reacties. Met de concurrentie in het team moet je altijd blijven denken dat wanneer je standaard naar beneden gaat of de manager kiest je niet op te stellen, hoe je dat op de juiste manier aan kan pakken."

Lampard is tevreden met de instelling van Kepa, die volgens de coach goed traint. "Zijn reactie is zo goed als ik ook verwacht had", aldus Lampard. "Hij werkt hard, hoofd naar beneden. Ik heb niet veel met hem gesproken deze week, maar het is voor mij weer een beslissing om te maken", vertelt Lampard voorafgaand aan de wedstrijd tegen United.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws