'Drie bloedgabbers' kwamen voor knuffel bij Van den Brom: 'Geniet van die mannen'

'Drie bloedgabbers' kwamen voor knuffel bij Van den Brom: 'Geniet van die mannen'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 12:14za 15-02-2020 om 12:14

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 14:17za 15-02-2020 om 14:17

John van den Brom heeft geen problemen met het huidige succes van AZ. Sterker nog, de FC Utrecht-trainer geniet juist van het swingende AZ en steekt dat niet onder stoelen of banken.

Van den Brom was vijf jaar lang actief in Alkmaar en heeft de opmars van AZ van dichtbij meegemaakt. "Samen met mijn staf heb ik ziel en zaligheid in die jongens gestopt. Dat komt er nu steeds vaker uit. Ik kan daar oprecht van genieten", verkondigt Van den Brom tegen Voetbal International. Hij heeft daarbij lak aan zijn functie in de Domstad. "Er zullen mensen zijn die zeggen: je bent trainer van Utrecht, dat mag je niet zeggen. Jammer dan, ik vind het mooi."

De oefenmeester werd vaak als 'vaderfiguur' gezien door zijn pupillen in Alkmaar en volgens Van den Brom is dat een sleutel tot succes. "Ik zeg altijd: een arm om een speler heen doet vaak meer dan wanneer je iemand de huid vol scheldt. Ik kan gekscherend tegen een jongen zeggen: kom nou eens even hier, luister naar papa. Dat is bij Utrecht niet anders. Spelers weten dat deze deur altijd openstaat. Dat thuisduel met AZ was wel bijzonder."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws