David tegen Goliath in Amsterdam: 'Zo'n groot stadion kan je ook een boost geven'

David tegen Goliath in Amsterdam: 'Zo'n groot stadion kan je ook een boost geven'

15-02-2020 12:28 Laatste update: 12:39
109

RKC Waalwijk brengt zondagmiddag een bezoekje aan de Johan Cruijff Arena en de wedstrijd tegen Ajax lijkt in eerste instantie een gevalletje 'David tegen Goliath'. Sander Duits, assistent-trainer bij de hekkensluiter, weet dat een stunt altijd mogelijk is.

Duits herinnert zich de laatste keer dat hij met RKC in de Arena speelde. Ook op dat moment droeg RKC de rode lantaarn, maar men hield stand tegen het Ajax van Frank de Boer (0-0). "Het was met hangen en wurgen. We stonden vol onder druk. In de omschakeling zijn we nog heel gevaarlijk geweest. Wat mij bij staat is dat we zelfs kans hadden om te winnen. Vlak voor tijd schoot Robert Braber net naast. We hadden niets te verliezen, speelden heel compact met snelle mensen voorin", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Wedden

Meer odds

De oud-middenvelder van onder andere De Graafschap, RKC en Go Ahead Eagles pakt alle kansen aan om de huidige RKC-spelers zo goed als mogelijk het imposante stadion in te sturen. "Het heeft wel impact op een speler als hij daar nog nooit gespeeld heeft. Dan denk je als je om je heen kijkt en het stadion zit vol: wow. Dit zijn de mooiste wedstrijden. Zo'n stadion kan je ook een boost geven. Je moet jezelf vooral niet te veel druk opleggen. Alles wat je pakt is bonus", vertelt hij de RKC-spelers.