'Loopwonder' Vitesse droomt van Premier League: 'Gerrard was de allergrootste'

'Loopwonder' Vitesse droomt van Premier League: 'Gerrard was de allergrootste'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 12:59za 15-02-2020 om 12:59

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 13:16za 15-02-2020 om 13:16

Matus Bero is met zijn onuitputtelijkheid en loopvermogen een van de stabiele factoren in het elftal van Edward Sturing. De Slowaak geniet in Arnhem, maar durft ook te dromen.

In gesprek met De Gelderlander verklaart hij zijn plezier in Nederland. "Voor mij is Vitesse in alles een geweldige stap. Ik ben in Nederland beter geworden. Ik geniet in de Eredivisie", zegt de Slowaaks international, die Vitesse niet als eindstation van zijn carrière ziet. "Voor mijn toekomst moet Vitesse een springplank zijn naar een grotere competitie. Ik kan niet meer dan mijn best doen bij deze club. Engeland is het ultieme doel."

Bero duikt het voetbalverleden in en memoreert aan zijn favoriete elftal ooit. "Ik lepel de namen van mijn helden zo op. Dudek in de goal. Smicer, Riise, Hyypiä, Xabi Alonso, Milan Baros. Maar de allergrootste was Steven Gerrard. Die was zó goed. Ik spiegel me een beetje aan hem. Een beetje, hè. Zijn stijl past mij wel. Hij had een enorme drive. Hij had een geweldig loopvermogen. Maar hij kon echt ontzettend goed voetballen", jubelt Bero. "Alles in de Premier League is fenomenaal. Die stap zou geweldig zijn. Maar Liverpool is de ultieme club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws