Miljoenen naar het vrouwenvoetbal: 'We zijn er nog lang niet, ik blijf het zeggen'

Miljoenen naar het vrouwenvoetbal: 'We zijn er nog lang niet, ik blijf het zeggen'

15-02-2020 14:36 Laatste update: 14:39
49

ING gaat de komende jaren minimaal vijf miljoen euro investeren in het vrouwenvoetbal. De bank neemt daarbij vooral de breedtesport onder handen.

Sarina Wiegman, bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, werd vrijdag aangesteld als ambassadeur van het vrouwenvoetbal in Nederland. Tijdens die presentatie maakte ING de plannen bekend. ING wil de komende vijf jaar zo'n vijf miljoen euro investeren, die verdeeld wordt over zo'n vijfhonderd amateurclubs, meldt Het Parool. Men wil dat minimaal een kwart van het sponsorgeld in de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal wordt gestoken. De plannen moeten een groei van 160.000 naar 200.000 voetballende meiden en vrouwen realiseren.

"Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet" zegt Wiegman. "De volgende stap die we willen zetten, is dat er voor elk meisje, voor iedere vrouw, een plek is in het voetbal. Binnen of buiten het veld. En het is supermooi dat ING en de KNVB hier vol op willen inzetten", concludeert de bondscoach trots.