'Belangrijke concurrent van Ziyech kan blijven: Chelsea mikt op nieuwe deal'

'Belangrijke concurrent van Ziyech kan blijven: Chelsea mikt op nieuwe deal'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 15:52za 15-02-2020 om 15:52

Hakim Ziyech moet volgend seizoen mogelijk toch de concurrentie aangaan met Willian. Chelsea is met de 31-jarige Braziliaan in gesprek over een nieuw contract, meldt The Independent. Zijn huidige verbintenis loopt komende zomer af.

Willian leek eerder nog op weg naar de uitgang. FC Barcelona zou zelfs al in verregaande onderhandelingen zijn met de bijna transfervrije vleugelaanvaller, maar ook Chelsea wil hem dus behouden. De transfer van Ziyech, die voor veertig miljoen euro overkomt van Ajax, doet daar niets aan af. Beide partijen staan open voor een deal, stelt de Britse krant.

Wel steggelen The Blues en de Braziliaanse international over de voorwaarden. Chelsea hanteert het beleid om de contacten van spelers boven de dertig jaar doorgaans met maximaal één seizoen te verlengen, terwijl Willian inzet op een driejarige verbintenis op Stamford Bridge. Er is echter goede hoop op een compromis.

Manager Frank Lampard doet dit seizoen geregeld een beroep op Willian, die sinds 2013 in Londen actief is. Naast de Braziliaan en Ziyech heeft Chelsea op de vleugels ook de beschikking over Christian Pulisic en Callum Hudson-Odoi. Ook Mason Mount kan daar eventueel uit de voeten. Pedro loopt uit zijn contract en mag vermoedelijk weg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws