Derde mini-Klassieker van het seizoen onbeslist: Feyenoord blijft drie punten voor

15-02-2020 16:30 Laatste update: 16:32
51

De derde mini-Klassieker tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 van dit seizoen heeft geen winnaar opgeleverd. De ploeg van John Heitinga had al beslag gelegd op de Super Cup en won ook in de reguliere competitie: de mannen van Dirk Kuyt namen in de kampioenscompetitie echter een punt mee van Sportpark De Toekomst.

Feyenoord had twee van zijn eerste drie duels in de kampioenscompetitie gewonnen, ging met een voorsprong van drie punten naar Amsterdam en kreeg ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Anass Salah-Edinne haalde een inzet van Naoufal Bannis echter voor de lijn weg. Later in de tweede helft werd Bannis weer gevaarlijk, maar was het Neraysho Kasanwirjo die doelman Calvin Raatsie te hulp schoot.

Ook Ajax kreeg voor rust een reuzenkans op de openingstreffer: Ar'jany Martha knalde vanuit kansrijke positie echter tegen de lat. Ook in de tweede helft drongen de gastheren aan: de 1-0 hing in de lucht, hoewel Splinter de Mooij nog een goede kans kreeg namens Feyenoord. Twintig minuten voor tijd werd de ban dan ook gebroken: Max de Waal dwong een strafschop af en benutte hem zelf.

De talenten van Kuyt lieten het er echter niet bij zitten en kwamen in de slotfase zelfs op gelijke hoogte. Nadat Raatsie een voorzet vanaf rechts niet uit zijn strafschopgebied kreeg, was het Oulad M'Hand die knap de bovenhoek wist te vinden: 1-1. Daar bleef het bij, hoewel Feyenoord in de slotminuten nog gevaarlijk werd via met name Bannis: de Rotterdammers op zeven punten uit vier wedstrijden en behoudt zijn voorsprong van drie punten op de grote rivaal.