Van Basten haalt hard uit naar Ajax: 'Ridicuul dat je zo'n speler koopt'

Van Basten haalt hard uit naar Ajax: 'Ridicuul dat je zo'n speler koopt'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 19:17za 15-02-2020 om 19:17

Marco van Basten kraakt het transferbeleid van Ajax. De oud-bondscoach en voormalig oefenmeester van de Amsterdammers vindt het onbegrijpelijk dat er zo'n 25 miljoen euro wordt betaald voor de Braziliaan Antony.

"Als jij zo ontzettend op je borst slaat dat de jeugdopleiding zo geweldig is, dan is het ridicuul dat je een jeugdspeler uit Brazilië gaat kopen voor 25 miljoen euro", aldus Van Basten tijdens een vurig betoog bij FOX Sports. "Die heb je dan toch zelf? Dat vind ik discutabel, als je het hebt over zeventien-, achttienjarige jongens. Je loopt toch te pochen met je jeugdopleiding?"

Hoewel Antony binnenkort al zijn twintigste verjaardag viert, is de ex-topschutter niet op andere gedachten te brengen. "De jeugdopleiding is het pareltje van Ajax. Vervolgens moet je geld uitgeven aan jongens die ze kunnen begeleiden. Jongens van niveau, zoals Blind. Er moet een bepaalde gelijkheid komen tussen jeugd en oudere spelers", aldus Van Basten.

"Het is altijd interessant om een goede speler te kopen. Dat is zonder meer het geval", beaamt Van Basten. "Maar ik vind het zo raar dat je jezelf op de borst slaat van 'kijk onze jeugdopleiding eens' en nu koop je zo'n speler voor 25 miljoen. Je moet goede spelers kopen op leeftijd, dat is veel meer nodig."

Onder meer Kees Kwakman geeft tegengas en wijst op het feit dat Ajax goede ervaringen heeft met David Neres:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws