Krankzinnig puntenverlies voor PSG zorgt voor smet bij basisspeler Bakker

15-02-2020 19:27 Laatste update: 19:29
4

Paris Saint-Germain heeft zaterdag in een krankzinnig duel weer eens puntenverlies geleden in de Ligue 1. De Franse sterrenformatie leek een grote achterstand te reparereren, maar kreeg in de slotfase de gelijkmaker om de oren: 4-4.

PSG moest het stellen zonder Neymar en Kylian Mbappé, maar met Angel Di María, Mauro Icardi en Edinson Cavani verschenen desondanks de nodige sterren aan de aftrap. Ook Mitchel Bakker had een basisplaats, maar de Nederlandse linksback kon niet voorkomen dat de Franse grootmacht in de eerste helft totaal niet thuisgaf. Laagvlieger Amiens, de nummer negentien, zorgde voor een daverende stunt en nam een 3-0 voorsprong.

Sehrou Guirassy, Gaël Kakuta en Fousseni Diabate deden PSG veel pijn. Pas kort voor rust deed Ander Herrera iets terug. De inhaalslag kreeg in de tweede helft een vervolg. Met twee treffers in een tijdsbestek van vijf minuten bracht Tanguy Kouassi de Parijzenaars terug tot 3-3. Mauro Icardi leek PSG daarna alsnog drie punten te bezorgen, maar niets was minder waar. Guirassy zorgde in blessuretijd alsnog voor een stunt: 4-4.

Het puntenverlies kan in de Franse competitie weinig kwaad voor PSG, aangezien Olympique Marseille op een straatlengte achterstand staat. In aanloop naar het Champions League-treffen met Borussia Dortmund van dinsdag zal het desondanks tot kopzorgen leiden bij trainer Thomas Tuchel.