Buitenspel: Barça wederom slachtoffer van hackers: 'Nou, dit is de tweede keer'

Buitenspel: Barça wederom slachtoffer van hackers: 'Nou, dit is de tweede keer'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 21:03za 15-02-2020 om 21:03

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Twitter FC Barcelona gehackt
Twitter-volgers van het account van FC Barcelona werden zaterdagmiddag verrast door een reeks vreemde berichten. 'Nou, dit is de tweede keer. Het veiligheidsniveau is iets beter geworden, maar nog steeds niet optimaal. Neem contact op met ons als je je accounts beter wil beveiligen', viel er te lezen.

De Catalanen hebben later op de zaterdag tekst en uitleg gegeven. 'Het Twitter-account van FC Barcelona is gehackt. Wij hebben aangifte gedaan en experts op het gebied van cybersecurity geraadpleegd. Via deze weg willen we onze excuses aanbieden voor eventueel ontstane ongemakken. Wij zullen er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen.'

Het is niet de eerste keer dat Barça getroffen wordt door dit soort incidenten. Afgelopen zomer werd het Instagram-account van directeur Eric Abidal gehackt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws