PSV treft ideale tegenstander in Den Haag en kan wederom vertrouwen tanken

15-02-2020 21:36 Laatste update: 22:23
130

PSV heeft zijn 'wederopstanding' tegen Willem II een passend vervolg gegeven met een nagenoeg probleemloze voetbalavond tegen ADO Den Haag, ondanks de hevige wind in de Hofstad. De Eindhovenaren namen een 0-3 overwinning mee uit het Cars Jeans Stadion en drukten ADO nog wat dieper in het degradatiemoeras.

De thuisploeg begon de voetbalavond met een achterstand van vijf punten op nummer zestien PEC Zwolle en wekte nauwelijks de indruk dat het voor een verrassing kon zorgen. Na een kwartier spelen had PSV bovendien geluk met de VAR: die zag hands van Laurens De Bock, arbiter Pol van Boekel ging hierin mee en Sam Lammers schoot PSV op een 0-1 voorsprong.

De superieure Eindhovenaren behielden het initiatief en kregen diverse kansen om de voorsprong te vergroten, maar beten zich regelmatig stuk op misschien wel de beste PSV'er: huurling Luuk Koopmans had de penalty van Lammers al bijna gestopt en hield ADO op de been in het vervolg van de eerste helft. Op slag van rust moest collega Lars Unnerstall plotseling in actie komen: de Duitser had een fraaie reflex in huis op een afstandsschot van De Bock.

Na rust redde Unnerstall ook op een inzet van Omar Bogle en werd het wederom spitsuur voor het doel van Koopmans. Vlak voor het ingaan van het Haags Kwartiertje wist PSV het duel dan toch in het slot te gooien: Lammers leverde ditmaal de assist en Ryan Thomas kopte de perfecte voorzet van de spits binnen. Zeven minuten voor tijd werd het ook nog 0-3: Ritsu Doan schoot de bal via Koopmans tegen de lat, maar de doelman kon uiteindelijk niets uitrichten tegen de nastoot van Cody Gakpo. Nick Viergever haalde vlak voor tijd nog een bal van de lijn, waardoor PSV opnieuw de nul hield.

De Eindhovenaren klimmen voorlopig over Feyenoord en Willem II heen naar de derde plek: beide clubs spelen zondag nog en Feyenoord heeft bovendien nog het inhaalduel met AZ tegoed. ADO ligt nog steeds op koers voor directe degradatie en mag zaterdag proberen te stunten op bezoek bij sc Heerenveen.