Jans 'publiekelijk afgemaakt': 'Bizar, iedereen weet dat Ron geen racist is'

Jans 'publiekelijk afgemaakt': 'Bizar, iedereen weet dat Ron geen racist is'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 08:06zo 16-02-2020 om 08:06

Hans Nijland, Gibril Sankoh en Bram van Polen springen zonder meer in de bres voor Ron Jans. De 61-jarige trainer heeft zijn werk bij FC Cincinnati tijdelijk moeten neerleggen in afwachting van een racismezaak.

Hans Nijland werkte als algemeen directeur van FC Groningen samen met Jans. "Ron is een mensenmens. Hij maakt geen onderscheid. Nooit. Zwart, geel, bruin of wit, homo's en hetero's – iedereen is bij hem gelijk", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Dus Ron Jans en racisme? Wat een waanzin!"

"Mijn zoon Stef voetbalde bij PEC Zwolle, toen Ron daar trainer was", vervolgt Nijland. "PEC ging in de winterstop op trainingskamp naar Zuid-Afrika. Nam Ron alle voetballers mee naar Robbeneiland. Vond-ie belangrijk om dat te laten zien. Voor mij is het onbestaanbaar dat hij nu in een racismezaak wordt genoemd."

Sankoh verdedigt zijn oud-trainer. "Ik zeg je: Ron Jans is geen racist", aldus de voormalig Groningen-verdediger. "Ik weet als geen ander hoe hij is. Ik heb jarenlang gezien hoe goed hij met mensen omgaat. Mijn steun heeft hij. Ik moet nog contact met hem zoeken, maar dat ga ik zeker doen."

Ook PEC-captain Van Polen steunt Jans. "Het voelt voor mij alsof ik Ron moet verdedigen. Tegelijkertijd is dat heel bizar, want iedereen die Ron kent weet dat hij geen racist is. Ron staat altijd voor iedereen klaar. Wat ik aan hem waardeerde, is dat hij heel geïnteresseerd was in de mens achter de voetballer. En daarin maakte hij nooit onderscheid."

"Zoals ik dit bericht lees, is Ron vooral een beetje onhandig geweest en wordt het nieuws heel erg opgeblazen. Hij wordt publiekelijk afgemaakt", besluit Van Polen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws