De Boer: 'Als hij naar Ajax was gegaan, had hij twee jaar later naar Barça gekund'

De Boer: 'Als hij naar Ajax was gegaan, had hij twee jaar later naar Barça gekund'

16-02-2020 08:55
103

Frank de Boer ziet met lede ogen aan hoe de carrière van Diego Lainez in het slop is geraakt. De trainer van Atlanta United denkt dat het heel anders was verlopen als de negentienjarige Mexicaan begin 2019 niet voor Real Betis, maar voor Ajax had gekozen.

Lainez komt in Andalusië nauwelijks aan spelen toe. "Hij ging niet naar Ajax omdat hij ergens anders een miljoen meer kon verdienen. Dat weet ik niet zeker, maar dat kan zo zijn. Nu zit hij bij Real Betis en speelt hij geen minuut", zegt De Boer tegen Mediotiempo. "Als hij voor Ajax had getekend, had hij twee jaar later mogelijk naar FC Barcelona gekund."

"Nu heeft hij een jaar verloren en dat wil je niet op die leeftijd", vervolgt De Boer. "Als je vanuit Mexico direct naar La Liga of de Premier League gaat, is die stap misschien wel te groot. Je kunt beter een tussenstop maken in Nederland, zoals Romário en Ronaldo in het verleden deden. Dan kun je fysiek groeien. Met honderd duels in Nederland in de benen, ben je dan klaar voor de volgende stap."

Volgens de oud-trainer van Ajax is het met Martin Odegaard 'precies hetzelfde verhaal'. "Wij wilden hem kopen met Ajax, maar hij koos voor Real Madrid. Hij speelt nu heel goed bij Real Sociedad, maar eerst moest hij langs Vitesse en andere clubs. Ik begrijp dat niet. Je hebt zaakwaarnemers die alleen kijken naar wat ze kunnen verdienen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie