'Problematische' situatie bij Ajax: 'Heel vreemd, de belangen zijn zo groot'

'Problematische' situatie bij Ajax: 'Heel vreemd, de belangen zijn zo groot'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 09:32zo 16-02-2020 om 09:32

Khalid Sinouh begrijpt niet dat Ajax afgelopen zomer niet voor een ervaren stand-in van André Onana is gegaan. Bruno Varela dient dit seizoen als tweede keus achter de Kameroener, maar de Portugees blunderde opzichtig in een duel van Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht.

Varela mocht zich liefst vier van de zeven tegentreffers in de Domstad aanrekenen. En dat onder het toeziend oog van Ajax-trainer Erik ten Hag. "Ten Hag zal niet lekker slapen", stelt Sinouh tegenover de NOS. "Ik was erbij op Zoudenbalch. Het veld was waardeloos, er was veel wind, de omstandigheden waren niet optimaal, maar het was niet best. Zo'n wedstrijd kan je zelfvertrouwen danig aantasten, kan ik uit ervaring vertellen. Die gaat in je hoofd zitten."

"Problematisch", vervolgt de oud-doelman over de keeperssituatie bij Ajax, dat donderdag tijdens het eerste duel met Getafe in de zestiende finales van de Europa League niet over de geschorste Onana kan beschikken. "Ik begrijp het niet. Varela heeft nog niet onder druk gepresteerd. Er had een ervaren keeper achter Onana moeten zitten. Heel vreemd. De belangen zijn zo groot."

Wel signaleert Sinouh in de breedte een gebrek aan goede keepers in Nederland. "In mijn tijd had je Oscar Moens, Henk Timmer, Sander Westerveld, noem maar op. Dat is het probleem. Justin Bijlow heeft dit seizoen drie wedstrijden gespeeld en moet al in Oranje..."

Poll

Wie moet Onana vervangen tegen Getafe?

(7772 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws