Van de Looi en De Boer bespreken Stengs en Boadu: 'Normaal dat het nu minder gaat'

Van de Looi en De Boer bespreken Stengs en Boadu: 'Normaal dat het nu minder gaat'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 11:15zo 16-02-2020 om 11:15

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi kijkt niet op van de mindere fases die Calvin Stengs en Myron Boadu bij AZ doormaken. De vleugelaanvaller en de spits bekroonden een uitmuntende eerste seizoenshelft met een debuut bij Oranje, maar zitten er na de winterstop iets minder in.

De twee speelden eind juli al in de Europa League tegen BK Häcken: inmiddels staat de teller voor Boadu op 35 wedstrijden en voor Stengs op liefst 38. "Op een gegeven moment gaat het veranderen, zeker als er een winterstop tussen zit", stelt Van de Looi aan bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Dan zit je niet meer in die flow van trainen, spelen, trainen, spelen. Ik heb het gevoel dat sommigen toch gaan nadenken: hé, wat is er allemaal gebeurd. Het Nederlands elftal is erbij gekomen, het verwachtingspatroon wordt iets hoger. Sommigen zitten nu niet in hun beste fase."

De eindverantwoordelijke van Jong Oranje doelt op Stengs en Boadu. "Stengs heeft het even niet helemaal, Boadu mist een aantal kansen en is minder scherp in zijn loopacties. En tegenstanders kijken nu naar AZ", aldus Van de Looi, die echter vertrouwt op de veerkracht van het duo. "Het zijn allebei rustige jongens die wel kunnen relativeren."

Tafelgenoot Ronald de Boer valt hem bij. "Er zit een goede kop op. Maar als je hoort dat er Europese topteams achteraan zitten, dan doet dat iets met zulke jonge jongens. Ik vind het wel normaal dat het dan iets minder gaat."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws