Comeback in Arnhem niet genoeg voor Heerenveen: Linssen naast Dessers

16-02-2020 14:09
64

SC Heerenveen heeft een belangrijke slag in de strijd om de play-offs verloren, terwijl Vitesse juist prima zaken deed in de strijd om Europees voetbal. De nummer 6 van de Eredivisie won op de vroege zondagmiddag met 4-2 en vergrootte het gat met de nummer 9 naar negen punten: Bryan Linssen scoorde twee keer en is nu mede-topscorer van de Eredivisie.

Beide ploegen werden midweeks uit de KNVB Beker geknikkerd en Heerenveen leek daar aanvankelijk het meeste last van te hebben. Vitesse was tijdens de openingsfase oppermachtig en liep al vroeg uit naar een 2-0 voorsprong: Linssen schoot de bal subtiel in de verre hoek na een lange pass van Eli Dasa en Tim Matavz kreeg vrije doortocht, nadat Ibrahim Dresevic te gretig instapte.

Net toen Heerenveen leek te moeten vrezen voor een monsterscore, stond het plotseling weer op gelijke hoogte. Rodney Kongolo werkte een voorzet van Joey Veerman binnen met de schouder en Chidera Ejuke werkte af met de punt van de schoen na een individuele actie: 2-1 en 2-2. Vitesse wist plotseling niet waar men het zoeken moest en ontsnapte nog voor rust aan de 2-3 van Ejuke. Ook Linssen kreeg nog een dot van een kans, voordat de spectaculaire eerste helft ten einde was.

Na rust sloot Vitesse de rijen weer: Oussama Tannane speelde Linssen vrij en de Limburger zorgde voor 3-2. Voor Linssen was het zijn veertiende treffer van het Eredivisie-seizoen, waardoor hij naast Heracles-collega Cyriel Dessers kwam in de strijd der topscorers. Kort daarna kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding van Lucas Woudenberg op de punt van de zestien meter: Tannane zorgde vanaf de stip weer voor een marge van twee doelpunten. Hiermee was de angel uit de tot dan toe zeer vermakelijke wedstrijd: Heerenveen kon ook tijdens de zeven (!) minuten durende blessuretijd geen vuist meer maken.

De Friezen zouden hun plek in het linkerrijtje later op de zondag kunnen verliezen aan Sparta en mogen zich opmaken voor een inhaalrace om alsnog de play-offs te halen. Vitesse deed juist uitstekende zaken en vond de aansluiting met Feyenoord en Willem II, die echter nog in actie komen.