Bergwijn pakt wederom hoofdrol tijdens zuinige Spurs-overwinning

16-02-2020 18:40 Laatste update: 21:21
22

Steven Bergwijn heeft ook zijn tweede wedstrijd met Tottenham Hotspur gewonnen. De Oranje-international versierde tegen Aston Villa een strafschop die door Heung-Min Son benut werd: de Zuid-Koreaan bezorgde Spurs uiteindelijk in de állerlaatste minuut de zege op Villa Park.

Voor Bergwijn was het pas zijn tweede optreden in dienst van Tottenham. Na zijn droomdebuut tegen Manchester City was hij niet speelgerechtigd voor het FA Cup-duel met Southampton en waren de Noord-Londenaren een weekje vrij. Op slag van rust, bij een 1-1 stand, zette Bergwijn aan voor een dribbel, waarna hij onreglementair gestuit werd door Björn Engels. De bal ging op de stip en Son zette Tottenham in twee instanties op voorsprong.

Toby Alderweireld had op dat moment al de score geopend én de stand gelijk getrokken. De centrale verdediger gaf de bal het laatste tikje mee na een voorzet van Anwar El Ghazi en zette zijn eigen doelman Hugo Lloris op het verkeerde been. Even later herstelde hij zijn slippertje door de bal na een half weggewerkte corner vanuit een moeilijke hoek tegen de touwen te rammen: 1-1.

Na de rust volgde Engels het voorbeeld van landgenoot Alderweireld. De veroorzaker van de strafschop maakte zijn eerste namens Aston Villa en bracht de bordjes weer in evenwicht: 2-2. Tottenham liet het er niet bij zitten en ging tijdens de spannende slotfase op zoek naar de winnende treffer. En die kwam er uiteindelijk in minuut 94, na een allesbeslissende fout van Engels: na een totaal mislukte interceptie van de Belg kreeg Son vrije doortocht, waarna de Zuid-Koreaan Pepe Reina in de verre hoek passeerde.