Bayern overtreft storm Dennis en walst in klein kwartier over Köln heen

16-02-2020 17:25 Laatste update: 18:06
7

Niet alleen storm Dennis, ook storm Bayern heeft zondagmiddag huisgehouden. De Bundesliga-koploper was zondagmiddag na een klein kwartier al klaar met 1. FC Köln en bleef voor het tiende officiële duel op rij ongeslagen.

Zeven dagen nadat men een aanval van achtervolger RB Leipzig had afgeslagen, walste Der Rekordmeister over Köln heen. Na twaalf minuten was de wedstrijd feitelijk al beslist. Robert Lewandowski opende het bal vanuit een scherpe hoek, Kingsley Coman bekroonde een fraaie combinatie door het hart van de defensie en Serge Gnabry speelde zichzelf knap vrij na een hoekschop en schoof de bal rustig in de verre hoek: 0-1, 0-2 én 0-3.

Bayern had er voor rust nog wel zin in, maar scoorde niet meer, mede doordat een inzet van Gnabry tegen de lat eindigde en Timo Horn knap redde op een inzet van Joshua Kimmich. In de tweede helft deed de regerend landskampioen het rustiger aan. Ellyes Skhiri leek Köln nieuwe hoop te geven, maar zijn treffer werd afgekeurd door de VAR. Na de knappe 0-4 van Gnabry mocht de thuisploeg alsnog een eretreffer aantekenen: Mark Uth schreef hem op zijn naam. Bayern freewheelde de wedstrijd uit en het was aan Manuel Neuer te danken dat de 1-4 op de borden bleef.

De ploeg van Hansi Flick neemt de koppositie weer over van RB Leipzig, dat zaterdag al van Werder Bremen won.