Laat doelpunt Gladon boort FC Utrecht driepunter door de neus na vroege treffer

16-02-2020 18:39 Laatste update: 19:20
60

Willem II heeft zondagmiddag op het nippertje een punt uit het vuur weten tegen FC Utrecht. Paul Gladon kroonde zich tot koning van Tilburg door vlak voor tijd gelijk te maken: 1-1.

Storm Dennis had zondag zijn weg gevonden naar het Koning Willem II-stadion en de omstandigheden in Tilburg waren dan ook verre van ideaal. Het slechte weer weerhield Utrecht er niet van om furieus uit de startblokken te schieten.

Timon Wellenreuther moest vroeg aan de bak en de Duitser hield Sean Klaiber van scoren af, maar moest even later alsnog de bal uit het net vissen. Gyrano Kerk vond Jean-Christophe Bahebeck na een razendsnelle counter. Laatstgenoemde liet de Tilburgse goalie kansloos: 0-1.

Utrecht toonde zich gretig in de eerste helft. Kort na de openingstreffer was het Kristoffer Peterson die Sander van de Streek wist te bereiken. Wellenreuther was paraat en zorgde ervoor dat Willem II niet na tien minuten al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Willem II kon gedurende de eerste helft het spelbeeld kantelen, en kwam beter in de wedstrijd. Jeroen Zoet moest redding brengen op een kopbal van Bart Nieuwkoop, terwijl Vangelis Pavlidis in vrijstaande positie de bal naast kopte.

Na rust gingen de Tilburgers opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Zoet wist een schot van Ché Nunnely te pareren, waarna aan de andere kant opnieuw Wellenreuther in de weg stond op een poging van Bart Ramselaar. Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam, ging Willem II over op een alles of niets-poging, die in de blessuretijd zorgde voor de Tilburgse gelijkmaker. Gladon wist de rebound na een schot van Pavlidis binnen te werken, waardoor het Tilburgse feest kon losbarsten.