Italiaanse pers rekent De Vrij ongelukkig moment niet aan: 'Hij was bijna perfect'

Italiaanse pers rekent De Vrij ongelukkig moment niet aan: 'Hij was bijna perfect'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 23:53zo 16-02-2020 om 23:53

Stefan de Vrij speelde zondagavond met Inter de topper bij Lazio en ging met 2-1 onderuit in Stadio Olimpico. De verdediger van de Nerazzurri, die in het verleden bij Lazio speelde en voor het eerst terugkeerde in Rome, maakte geen beste beurt: hij veroorzaakte een strafschop die door Ciro Immobile werd benut. De Italiaanse pers is echter opvallend mild voor De Vrij.

De toonaangevende sportkrant Corriere dello Sport geeft De Vrij weliswaar een 5, maar benadrukt vooral de goede dingen die de Nederlander liet zien. 'Hij speelde een meesterlijke eerste helft, maar daarna kwam een kloon van De Vrij het veld in die niet bijzonder succesvol was'. Na de strafschop die de voormalig Feyenoorder veroorzaakte, zag de krant dat het niet meer goedkwam met De Vrij.

Eurosport heeft ondanks het missertje van De Vrij toch nog een voldoende over voor de stopper van Inter: een 6. De omstandigheden waarin De Vrij moest acteren ('Het thuispubliek had het vanaf het eerste moment op hem gemunt') waren niet makkelijk en toch hield de Nederlander zich, op één moment na, staande. Een 'attente en bijna foutloze wedstrijd', zo valt er te lezen.

Daar kan de beoordelaar van Calciomercato zich wel in vinden. Ook hij geeft De Vrij een 6 en prijst de 'haast perfecte wedstrijd in een vijandig Olimpico'. Ook vindt de populaire Italiaanse voetbalwebsite dat de strafschop makkelijk gegeven was. Hoewel Immobile 'uit zijn evenwicht werd gebracht, was dit geen duidelijke fout'. De Vrij was, dat ene moment daargelaten, volgens Calciomercato de beste verdediger van Inter.

De stemmende supporters zijn echter niet tevreden met De Vrij. Op de website van Sky werd de prestatie van de Nederlander met een 5 beoordeeld en ook op Fantacalcio is men het eens met dat cijfer. De Vrij had Immobile 'onder controle, maar was naïef bij het penaltymoment'. De fansite vindt dat het daardoor niet de avond van de Nederlandse verdediger is geworden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws