Janssen schuift Ihattaren naar voren bij Ajax: 'Berghuis zou ook niet misstaan'

Janssen schuift Ihattaren naar voren bij Ajax: 'Berghuis zou ook niet misstaan'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 07:03ma 17-02-2020 om 07:03

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 07:31ma 17-02-2020 om 07:31

De opvolging van Hakim Ziyech houdt de gemoederen bezig, zo ook aan tafel bij Studio Voetbal. De naam van Mohamed Ihattaren viel weer in het praatprogramma, terwijl ook de opvallende naam van Steven Berghuis wordt besproken.

Theo Janssen speurde het afgelopen weekend naar mogelijke opvolgers in de Eredivisie en kwam bij de inmiddels veelvuldig genoemde PSV'er uit. "Ik zie niet even een andere speler die dat zomaar even kan invullen. Ihattaren is de speler die er het meeste op lijkt. Hij speelt een beetje op dezelfde positie en is altijd op zoek naar het schot en de steekpass. Ik weet niet zeker of hij naar Ajax wil gaan, maar ik zou zeker proberen om hem erbij te halen."

"Als ze écht eenzelfde type willen, zou ik voor hem gaan", concludeert Janssen, die de vermeende interesse in Calvin Stengs zou laten varen. "Stengs was wel echt een stuk minder. Hij speelde een stuk centraler en had heel veel moeite. Een hoop slordige passes. Als je in de as komt, moet je niet even om je heen staan kijken. Dat mist hij gewoon. Hij is druk op zoek naar vorm. Ik zou zeker voor Ihattaren gaan."

De oud-middenvelder draagt ten slotte nog een derde, niet eerdergenoemde naam aan. "Als je kijkt naar vandaag, zou Berghuis ook niet misstaan", zegt hij, waarop Pierre van Hooijdonk inhaakt. "Wie er op dit moment het dichtste tegenaan zit, en wie het meest lijkt op Ziyech, is Berghuis. Hij legt hem waar hij hem hebben wil. Daar kan ik van genieten. Er zit zoveel gevoel in dat linkerbeen", zegt de analist. "Maar ik zie dat niet zo snel gebeuren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws