Van den Brom fileert arbitrage: 'Zulke momenten moeten verdwijnen door de VAR'

Van den Brom fileert arbitrage: 'Zulke momenten moeten verdwijnen door de VAR'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 07:49ma 17-02-2020 om 07:49

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 08:34ma 17-02-2020 om 08:34

John van den Brom had na het late gelijkspel tegen Willem II (1-1) geen goed woord over voor scheidsrechter Siemen Mulder. Ook de VAR kreeg nog even flink ervan langs van de van woede kokende oefenmeester.

Van den Brom kan er met zijn verstand niet bij dat Mulder en zijn collega's het moment rond de 1-1 van Paul Gladon zomaar voorbij lieten gaan. "Het is een duidelijke overtreding. Ik snap niet dat de scheidsrechter, de assistent-scheidsrechter en vierde man het niet zien, maar dan hebben we ook nog de VAR. Je rekent erop dat dit soort momenten uit de wedstrijd gaan door de VAR", tekent De Telegraaf op.

Volgens de ochtendkrant staat er in het reglement dat de VAR toestemming heeft om in te grijpen wanneer er een overtreding door het aanvallende team wordt gemaakt in aanloop naar een doelpunt. Zulke situaties blijven een grijs gebied, want er zaten twaalf balcontacten tussen het vermeende incident en de treffer van Gladon. "De bal ging eerst nog breed en terug en daarna kwam pas de aanval. De VAR mag dan niet ingrijpen. Dat mag hij alleen in de directe aanvalsfase en dit was een nieuwe aanval", concludeert Mulder.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws