Nee, ik plaats hier geen opruiende teksten. Ik ben niet met Dessers bezig

"Nee, ik plaats hier geen opruiende teksten. Ik ben niet met Dessers bezig"

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 08:45ma 17-02-2020 om 08:45

Bryan Linssen krijgt dit seizoen een unieke kans om zich tot topscorer van de Eredivisie te kronen. De 29-jarige Limburger voegde tegen sc Heerenveen weer twee treffers toe aan zijn totaal en staat – met nog elf wedstrijden te gaan – samen met Cyriel Dessers aan kop van de topscorerslijst.

De mogelijke topscorerstitel zorgt echter niet voor extra druk bij Linssen. "Ik ben een linksbuiten, geen spits. Ik móet aan het einde van het seizoen niet bovenaan staan op de topscorerslijst", liet hij na de thuiszege op sc Heerenveen weten aan de Gelderlander.

Linssen beaamde dat het 'uiteraard wel mooi' zou zijn om in de voetsporen van Luuk de Jong en Dusan Tadic te treden, maar zal de uitslagen van Heracles niet extra nauwlettend in het oog houden. "Nee, ik plaats hier geen opruiende teksten. Ik ben niet met Dessers bezig." Het Vitesse-goudhaantje was minstens zo blij met zijn assist op Tim Matavz. "Daar hecht ik ook veel waarde aan", liet hij weten. "Ik ben een linksbuiten, geen spits."

Linssen staat inmiddels samen met Dessers op veertien treffers. Achtervolgers Myron Boadu en Steven Berghuis hebben er één minder gemaakt. De in Neeritter geboren vleugelaanvaller heeft zijn seizoensrecord bijna geëvenaard: in 2017/2018 maakte hij er zestien namens Vitesse.

Poll

Gaat Linssen de strijd met Dessers winnen?

(783 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws