Oefenprogramma Oranje bekend: Griekenland en Wales laatste opponenten voor EK

Oefenprogramma Oranje bekend: Griekenland en Wales laatste opponenten voor EK

17-02-2020 12:04 Laatste update: 13:21
57

Het definitieve programma voor het Nederlands elftal in aanloop naar het EK van aankomende zomer is bekend. Na de oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten en Spanje sluit Oranje de oefencampagne af met wedstrijden tegen Griekenland en Wales.

Op donderdag 28 mei neemt het Nederlands elftal het in de Grolsch Veste op tegen het Griekenland van trainer John van 't Schip. Griekenland wist zich niet te plaatsen voor het EK van aankomende zomer. De laatste ontmoeting tussen beide landen, op 1 september 2016, eindigde in een 1-2 overwinning voor Griekenland.

De laatste oefenwedstrijd als voorbereiding op het EK speelt Oranje ook in eigen land. Op zaterdag 6 juni komt Wales op bezoek in De Kuip in Rotterdam. Nederland oefende in 2014, tijdens de voorbereiding op het WK in Brazilië, ook al tegen Wales. De ploeg van trainer Ryan Giggs is aankomende zomer voor de tweede keer actief op een eindronde. Tijdens het EK van 2016 kwam het land knap tot de halve finale.

Eerder werden de Verenigde Staten (donderdag 26 maart in Eindhoven) en Spanje (zondag 29 maart in Amsterdam) al vastgelegd als oefenpartners.