'Lokale autoriteiten bestempelen Getafe-Ajax als 'partido de alto riesgo''

'Lokale autoriteiten bestempelen Getafe-Ajax als 'partido de alto riesgo''

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 13:58ma 17-02-2020 om 13:58

De Spaanse autoriteiten maken hun borst nat voor het duel Europa League-duel tussen Getafe en Ajax van donderdagavond. Volgens Marca is het treffen betiteld als een 'partido de alto riesgo', een risicowedstrijd van de eerste orde.

Deze beslissing is genomen door een speciale commissie, die zich bezighoudt met het bestrijden van 'geweld, racisme, xenofobie en intolerantie', somt Marca op. Op de wedstrijddag zullen er geen kaarten meer beschikbaar zijn voor supporters van beide kampen: geïnteresseerden kunnen tot woensdag tijdens kantooruren hun kans wagen. Het uitvak in het Coliseum Alfonso Pérez is sowieso al uitverkocht.

Getafe en Ajax trappen donderdagavond om 18.55 uur af voor het heenduel in het Europa League-tweeluik. De return in Amsterdam is één week later en zal om 21.00 uur aanvangen. Voor beide ploegen is het de eerste keer dat ze elkaar treffen. Getafe kwam één keer eerder een Nederlandse club tegen in Europees verband: in 2007 knikkerde het FC Twente uit de toenmalige UEFA Cup.

Poll

Weet Ajax over twee duels af te rekenen met Getafe?

(7200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws