Ajax komt met droevig nieuws: clublegende Hulshoff op 73-jarige leeftijd overleden

Ajax komt met droevig nieuws: clublegende Hulshoff op 73-jarige leeftijd overleden

17-02-2020 17:24 Laatste update: 17:38
118

Droevig nieuws uit Amsterdam: clublegende Barry Hulshoff is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat maakt Ajax via officiële kanalen bekend. De verdediger was een van de steunpilaren in het 'gouden Ajax' dat begin jaren '70 de voetbalwereld veroverde. Hij speelde 385 officiële wedstrijden voor de club.

Hulshoff maakte op 9 januari 1966 zijn debuut in de hoofdmacht onder trainer Rinus Michels tegen aartsrivaal Feyenoord. Voorafgaand aan de wedstrijd van Jong Ajax tegen NAC Breda van maandagavond wordt een minuut stilte in acht genomen. Alle Ajax-teams spelen deze week met rouwbanden, Ajax 1 staat komend weekeinde 'passend stil' bij het overlijden van Hulshoff, valt er te lezen op de clubwebsite.

De hoogtepunten van Hulshoff in het shirt van Ajax waren de Europa Cup 1-zeges in 1971, 1972 en 1973 en de winst van de Wereldbeker in 1972. Ook in de Eredivisie kende de verdediger successen met Ajax, hij werd maar liefst zes keer kampioen. Hulshoff kwam tot veertien interlands voor het Nederlands elftal.

Ook na zijn actieve carrière bleef hij actief in de voetbalwereld. Hulshoff was trainer bij meerdere Belgische clubs en ook kort bij Ajax. Hij nam in 1988 de honneurs waar mer Spitz Kohn en Bob Haarms, nadat Johan Cruijff was vertrokken. 

De afgelopen jaren was hij daarnaast ook begeleider en adviseur van Matthijs de Ligt. Zo was Hulshoff regelmatig aanwezig bij de thuiswedstrijden van Ajax in de Johan Cruijff ArenA.