Jong Ajax geeft het helemaal weg tegen NAC, zorgen om Mazraoui

17-02-2020 21:54
104

NAC Breda heeft de tweede wedstrijd op rij onder Peter Hyballa gewonnen. Na de sensationele bekeroverwinning op AZ werd er ook gewonnen van Jong Ajax. NAC maakte een 2-0 achterstand goed en won met 2-4.

Bij Jong Ajax stond Noussair Mazraoui verrassend in de basis. De verdediger zit bij Ajax 1 op de bank en kreeg zo de gelegenheid om ritme op te doen. Mazraoui maakte de wedstrijd echter niet vol.

Jong Ajax overdonderde NAC in de openingsfase en had na een half uur al op een ruime voorsprong kunnen staan, al had ook NAC aan de leiding kunnen gaan door geklungel van de Amsterdamse defensie. Toch kwam Jong Ajax op voorsprong door Danilo Pereira. Brian Brobbey had er kort daarna 2-0 van moeten maken, maar miste voor open doel. Even later verdubbelde hij de voorsprong alsnog. Finn Stokkers maakte de wedstrijd vlak voor de rust weer spannend met de 2-1.

Jong Ajax was in de eerste helft de betere partij, maar dat was in de tweede helft anders. De ploeg van Hyballa trapte het gaspedaal in en kwam op 2-2 dankzij Mounir El Allouchi. Jordan van der Gaag, de zoon van Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag, maakte het NAC-feestje zelfs nóg mooier met de 2-3. NAC kon uitlopen naar 2-4, terwijl Jong Ajax een kans kreeg op de gelijkmaker. In de blessuretijd maakte El Allouchi er van heel grote afstand 2-4 van omdat doelman Dominik Kotarski knullig de bal verloor.

Mazraoui speelde de wedstrijd niet uit. Hij moest zich laten vervangen vanwege een enkelblessure en kon de kleedkamer niet op eigen kracht bereiken. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig zijn blessure is. Ajax speelt donderdag tegen Getafe in de Europa League.