Traoré leert van Ajax-routinier: 'Noem hem altijd trainer'

Traoré leert van Ajax-routinier: 'Noem hem altijd trainer'

18-02-2020 09:15 Laatste update: 19-02-2020 15:40
41

Lassina Traoré ontwikkelt zich goed bij Ajax en leert naar eigen zeggen veel van aanvalspartner Klaas-Jan Huntelaar. De negentienjarige spits uit Burkina Faso kijkt uit naar de Europa League-wedstrijd tegen Getafe.

Traoré leert naar eigen zeggen elke dag van Huntelaar, hij steekt veel van de routinier op. "Hij is ongelooflijk goed. Hij speelde bij AC Milan en Real Madrid", vertelt Traoré in gesprek met Ajax TV. "We hebben echt een goede band, ik noem hem altijd trainer omdat ik veel van hem leer. Hij geeft me altijd advies, we hebben een goede connectie."

Traoré komt tot zijn eigen genoegen tot steeds meer minuten in Ajax 1. "Dat is echt bijzonder, als ik me dat realiseer. Het voelt nog steeds als een droom voor mij", vervolgt hij. Donderdag speelt hij mogelijk zijn eerste Europese wedstrijd, uit bij Getafe. "Het is een hele belangrijke wedstrijd. De Europa League is weer een heel ander niveau, daarom moeten we alles goed doen. Het gaat misschien mijn eerste Europese wedstrijd worden, ik heb er echt zin in. De eerste vijf minuten zullen geweldig zijn en dan weet ik dat ik er moet staan."

Getafe en Ajax trappen donderdag om 18:55 uur af in het Coliseum Alfonso Pérez.