'Jullie blazen die 7-2 en de fouten van Varela tijdens Jong Utrecht-Jong Ajax op'

'Jullie blazen die 7-2 en de fouten van Varela tijdens Jong Utrecht-Jong Ajax op'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 06:45wo 19-02-2020 om 06:45

Bruno Varela is onderwerp van gesprek sinds hij drie blunders maakte in het duel van Jong Ajax met Jong FC Utrecht. Stanley Menzo is kritisch, maar neemt het ook op voor de Portugees, die in de Europa League tegen Getafe André Onana moet vervangen.

"De media leggen hem onder een vergrootglas. Dat is wat er gebeurt, toch? Jullie blazen die 7-2 en zijn fouten tijdens Jong FC Utrecht-Jong Ajax op", zegt de oud-keeper tegen De Telegraaf. "Hij speelde slecht tegen Jong FC Utrecht. Dat is duidelijk. Maar hij is de tweede keeper van Ajax. Dat ben je niet zomaar, dan kun je echt wel wat."

Volgens Menzo moet Varela niet alleen op het bewuste duel in Utrecht worden afgerekend. "Maar er wordt van buitenaf – zonder kennis van zaken – de vraag gesteld of hij wel moet spelen", stelt de oud-Ajacied. De troosteloze ambiance is desondanks geen excuus voor het mindere optreden van Varela. "Nee! Je bent prof en tweede keeper van Ajax, dus daar moet je gewoon goed mee omgaan. Dat mag je nooit als excuus gebruiken."

Ook het feit dat hij donderdag met betere en meer ervaren verdedigers speelt, wuift Menzo weg. "Maar daar staat tegenover dat je alles in verhouding moet zien. Je speelde tegen Jong FC Utrecht in een minder elftal, maar ook tegen een zwakkere tegenstander. De spitsen van Getafe zijn van een andere categorie dan die van Utrecht 2."

Volgens Menzo moet Varela zo snel mogelijk over zijn fouten heen stappen. Hij vindt het verstandig dat trainer Erik ten Hag al snel zijn vertrouwen uitsprak in de Portugese doelman. "Hij heeft waarschijnlijk geconstateerd dat Bruno goed met de druk omgaat."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws