'Dest vertoonde vreemd gedrag bij Ajax en was op bepaalde vlakken ongeschikt'

'Dest vertoonde vreemd gedrag bij Ajax en was op bepaalde vlakken ongeschikt'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 08:05wo 19-02-2020 om 08:05

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 10:39wo 19-02-2020 om 10:39

Sergiño Dest lijkt voor een droomtransfer naar Bayern München te staan, maar daar had een paar jaar geleden niemand rekening mee gehouden bij Ajax. De negentienjarige rechtsback was een probleemgeval in de jeugdopleiding, erkent Gery Vink.

De huidige assistent van Willem II was twaalf jaar jeugdtrainer in Amsterdam en werkte in de O17 met Dest samen. "Op bepaalde vlakken was Sergiño, toen ik hem onder mijn hoede had, ongeschikt voor profvoetbal. Vooral in het mentale deel. Hij vertoonde destijds vreemd gedrag", zegt Vink tegen Voetbal International.

"Als we allemaal witte sokken droegen, deed Sergiño expres zwarte aan", aldus Vink. "Als we een shuttle run test deden, deed hij zijn hartslagmeter af. Als ik dan wilde dat hij 'm weer om zou doen, omdat we anders niets konden meten, zei hij: doe ik niet. Dat is, denk ik, wat ik uit zijn mond het vaakst heb gehoord: doe ik niet. We hebben zijn vader vaak op bezoek gehad om te praten over zijn gedrag."

Vink was naar eigen zeggen hard voor Dest, maar zag wel zijn kwaliteiten. "Sergiño voelde wel dat ik het in hem zag zitten. Daarna gingen de problemen en ook de straffen toch weer door. Hij heeft een heel moeilijk eerste jaar gehad bij John Heitinga, die hem eerst ook niet wilde", aldus de oud-jeugdtrainer van Ajax, die stelt dat het 'een schreeuw om aandacht' was. "Sergiño voelde zich altijd achtergesteld, hij wilde anders zijn dan de rest."

"Maar dat heeft er ook voor gezorgd dat hij nu stoïcijns en onverstoorbaar is en totaal geen last heeft van druk", vervolgt Vink. "Dat Bayern München hem nu wil, is het mooie van voetbal. Hij moet het gelijk doen, Sergiño heeft de kwaliteiten om de nieuwe Philipp Lahm te worden. Dat hij Ajax 25 miljoen euro gaat opleveren, vind ik mooi. Dat had gezien zijn voorgeschiedenis helemaal niemand verwacht."

Poll

Is Dest klaar voor Bayern München?

(4023 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws