Van Persie heeft drie favorieten voor eindzege Europa League: 'Ajax kan winnen'

Van Persie heeft drie favorieten voor eindzege Europa League: 'Ajax kan winnen'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 13:38wo 19-02-2020 om 13:38

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 18:57wo 19-02-2020 om 18:57

Robin van Persie vindt dat Manchester United vertrouwen moet houden in coach Ole Gunnar Solskjaer. De voormalig spits ziet United samen met Arsenal en Ajax als grootste kanshebbers om de Europa League te winnen.

Na het vertrek van Sir Alex Ferguson heeft United moeite om een trainer voor de groep te krijgen die het niveau terugkrijgt naar dat van de tijd onder de Schotse manager. Solskjaer moet de tijd krijgen om aan het team te bouwen, zo vindt Van Persie. "Ferguson kreeg tijd om de spelers naar een bepaald niveau te brengen", vertelt hij in gesprek met Omnisport. "Het is niet ideaal voor de club om elk jaar de manager te vervangen. Als je voor Solskjaer gaat, geef hem dan de tijd. De club moet stabiliteit vinden."

United wil er dit seizoen alles aan doen om bij de top-vier van de Premier League te eindigen, om op die manier Champions League-voetbal veilig te stellen. Winst in de Europa League zorgt ook voor Champions League-kwalificatie. "Arsenal en Manchester zijn zeker de favorieten voor de eindzege", stelt Van Persie. "Ajax werd op een harde manier uit de Champions League gegooid, dat is ook onderdeel van voetbal, helaas. Zij hebben ook een kans om de Europa League winnend af te sluiten, ze hebben een heel goede selectie."

Poll

Wie wint de Europa League dit jaar?

(1549 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws