Update: Telegraaf komt ook met Giovanni-nieuws: 'Nog wel wat hobbels te nemen'

Update: Telegraaf komt ook met Giovanni-nieuws: 'Nog wel wat hobbels te nemen'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 17:57wo 19-02-2020 om 17:57

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 18:36wo 19-02-2020 om 18:36

Giovanni Manson zal volgens Gazeta Esportivo binnen afzienbare tijd gepresenteerd worden door Ajax. De Braziliaanse middenvelder is op dit moment in Europa en de zaakwaarnemer van Giovanni heeft te kennen gegeven dat dat is om een transfer naar Amsterdam te bekrachtigen.

Giovanni is een 18-jarige Braziliaan die op het middenveld speelt en ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Tot januari stond hij onder contract bij Santos, maar daarna liep zijn jeugdverbintenis af en tekende hij nog geen nieuw contract voor 'De Vissen'. Het is de verwachting dat Giovanni binnenkort een vijfjarig contract bij Ajax zal ondertekenen. Dat wordt aan Gazeta Esportiva bevestigd door Giuliano Bertolucci, de zaakwaarnemer van de speler zelf.

Ajax hoeft geen forse transfersom te betalen, maar kan volstaan met een opleidingsvergoeding voor Santos. De Braziliaanse club zelf is niet content met de handelswijze van de Amsterdammers, omdat zij al contact met Giovanni hadden voordat dat was toegestaan. De 18-jarige middenvelder speelde nog niet voor het eerste van Santos, maar was wel actief in het Braziliaanse Onder-17 elftal.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken in Amsterdam, lijkt zijn oog steeds vaker te laten vallen op talentvolle spelers in Brazilië. Zo lijkt de overstap van Antony (Sao Paulo) naar Ajax een kwestie van tijd en zijn ook David Neres en Danilo Pereira voorbeelden van de nieuwe transferstrategie.

Update: Ook De Telegraaf schrijft dat Ajax en Giovanni in een vergevorderd stadium zijn, maar bronnen rondom de transfer zeggen dat 'er nog wel wat hobbels te nemen zijn'. Het papierwerk en de medische keuring zijn voorbeelden van die hobbels, maar ook de communicatie met Santos zou moeizaam verlopen. De juristen van Ajax proberen bij afwezigheid van Overmars, die in Spanje is voor Getafe – Ajax, de deal rond te krijgen.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws