Ten Hag sprak met Varela na drama-avond: 'Kon bij Benfica ook met druk omgaan'

Ten Hag sprak met Varela na drama-avond: 'Kon bij Benfica ook met druk omgaan'

19-02-2020 19:45 Laatste update: 19:50
48

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat hij in het grootste deel van de Europa League-wedstrijd tegen Getafe kan beschikken over Daley Blind en Hakim Ziyech. Het duo zat enige tijd in de lappenmand, maar keerde tijdens het bekerduel met Vitesse terug op het veld.

Ziyech startte zondagmiddag tegen RKC Waalwijk in de basis en werd halverwege afgelost door Blind. Of de twee beiden in de basis starten en al toe zijn aan negentig minuten tegen Getafe, kon Ten Hag nog niet zeggen. "Dat gaan we morgen (donderdag, red.) zien", liet hij weten tijdens de persconferentie op woensdagavond.

De eerste vooruitzichten zijn echter gunstig. "Ze maken grote stappen, fysiek gezien, in de laatste veertien dagen. Ze hebben weer 45 minuten gespeeld, ze hebben goed kunnen trainen, maandag hebben we een goede training gedaan. Ze worden steeds sterker", bracht hij rapport uit.

Bruno Varela zal sowieso aan de aftrap staan, als vervanger van de geschorste doelman Andre Onana, ondanks de zeven tegengoals die hij tijdens Jong FC Utrecht-Jong Ajax moest incasseren. "Ik heb met hem gesproken over zijn optreden. Hij weet zelf dat het niet goed was. Ik weet dat hij vele malen beter kan", aldus Ten Hag. "Hij kan goed met druk omgaan, dat heeft hij tijdens zijn periode bij Benfica al bewezen. Kort achter de verdediging spelen, we verwachten dat hij daarin uitblinkt."