'Kat in het nauw Bartomeu riep viertal spelers bijeen, meeting weinig succesvol'

'Kat in het nauw Bartomeu riep viertal spelers bijeen, meeting weinig succesvol'

19-02-2020 21:36 Laatste update: 21:38
14

Josep Maria Bartomeu heeft geprobeerd om zijn naam intern te zuiveren bij een belangrijk deel van de Catalaanse selectie. Lionel Messi, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Quique Setién waren aanwezig bij de spoedmeeting, maar overtuigd werden ze allerminst.

Bartomeu werd afgelopen week ervan beschuldigd dat hij een extern bedrijf ingehuurd zou hebben om 'tegenstanders' van zijn persoon in een kwaad daglicht te zetten. Bartomeu ontkent die aantijgingen en riep de vier 'captains' van het team volgens ESPN diezelfde avond nog bij zich voor een meeting. Tijdens die meeting was de spanning volgens het medium om te snijden. De voorzitter ontkende dat de club iets te maken had met de serie social media-posts en dat hij niemand online had laten aanvallen.

Dario Sport wist daarnaast te melden dat Bartomeu tijdens het treffen een dossier met alle berichten aan het viertal heeft gegeven. Daarnaast gaf hij aan dat de werkrelatie met het bedrijf beëindigd zou worden. Volgens diverse Spaanse bronnen waren de spelers niet bepaald onder de indruk van de reparatiewerkzaamheden van de voorzitter. Het invloedrijke viertal zou zijn poging om uitleg te verschaffen wel hebben gewaardeerd, maar Messi, Busquets, Roberto en Piqué voelen zich nog steeds behoorlijk ongemakkelijk over de hele situatie.