Bergwijn en Tottenham overlopen door Leipzig: eliminatie nabij na thuisnederlaag

19-02-2020 22:53
99

Steven Bergwijn is van een koude kermis thuisgekomen tijdens zijn Champions League-debuut namens Tottenham Hotspur. De verliezend finalist van vorig seizoen staat op de rand van uitschakeling na een terechte 0-1 thuisnederlaag tegen het frisse RB Leipzig.

Bergwijn had voor rust één momentje, maar zijn krul vanuit buitenspelpositie werd onschadelijk gemaakt door doelman Péter Gulácsi. Verder waren het de gasten uit Duitsland die bepaalden. Angeliño trof al in de eerste minuut de paal en met name Timo Werner zorgde voortdurend voor dreiging. Spurs-doelman Hugo Lloris en zijn verdedigers hadden handenvol werk aan de gasten, maar slaagden erin om met een 0-0 de rust te halen. Werner kreeg de grootste kans, maar slaagde er niet in om Lloris van dichtbij te passeren.

Direct na rust meldde Tottenham zich opeens voorin: Moura slaagde er echter niet in om Gulácsi te passeren en de rebound was niet aan Bergwijn besteed. Leipzig knipperde niet met de ogen, greep het initiatief weer en kreeg na een klein uur een penalty: Konrad Laimer was eerder bij de bal dan Ben Davies, die een onhandige overtreding beging. Werner hield zijn zenuwen in bedwang vanaf de stip. Direct daarna leek het zelfs 0-2 te worden: de doelpuntenmaker liet de bal lopen voor Patrik Schick, maar zijn opgelegde kans werd door Lloris verijdeld.

Pas in het slotkwartier kwam Tottenham tot leven: Giovani Lo Celso had bijna succes met een vrije trap, maar Gulácsi pareerde stijlvol. De thuisploeg drong verder aan en Moura kreeg in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een open kopkans: de Braziliaan liet de kans op 1-1 echter liggen. De stand bleef 0-1 en Tottenham wacht nu een hels karwei tijdens de return op dinsdag 10 maart.