'Santos stapt naar de FIFA en wil Ajax aanpakken na Giovanni-transfer'

'Santos stapt naar de FIFA en wil Ajax aanpakken na Giovanni-transfer'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 07:13do 20-02-2020 om 07:13

Santos is niet blij met de handelswijse van Ajax omtrent de transfer van Giovanni en overweegt de zaak voor te dragen aan de FIFA. De club meent recht te hebben op een transfersom.

Dat melden Braziliaanse media, waaronder FOX Sports en Gazeta Esportiva. Giovanni wilde geen nieuw contract tekenen bij Santos en daar is de club niet blij mee. De Brazilianen overwegen nu een zaak aan te spannen omdat Ajax naar verluidt al langer contact had met Giovanni. Zo hoopt de club alsnog een transfersom af te dwingen. Omdat Giovanni transfervrij overkomt naar Ajax hoeven de Amsterdammers alleen een opleidingsvergoeding te betalen.

Het is niet de eerste keer dat Santos naar de FIFA overweegt te stappen om Ajax aan te pakken. Voorzitter José Carlos Peres uitte in oktober vorig jaar al zijn onvrede over de werkwijze van de club uit Amsterdam, die Giovanni toen al in het vizier had. Peres overwoog toen naar het CAS te stappen.

Giovanni was toen nog 17 en sprak met meerdere clubs, waaronder Ajax. Santos wilde hem toen langer aan zich binden. Danilo Pereira werd op vergelijkbare wijze binnengehengeld door Ajax. Peres hoopte in oktober dat Ajax een transferverbod van twee jaar zou krijgen. 

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws