Gullit laat zich uit over Zirkzee en geeft transfertip aan Bayern München

Gullit laat zich uit over Zirkzee en geeft transfertip aan Bayern München

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 09:44do 20-02-2020 om 09:44

Ruud Gullit hoopt dat Bayern München overweegt om Joshua Zirkzee te verhuren als hij niet veel aan spelen toekomt in Duitsland. Zirkzee (18) heeft dit seizoen twee keer zijn waarde bewezen als invaller, maar komt verder weinig in actie. Hij speelde tot nu toe zeven minuten in de competitie, waarin twee goals werden gemaakt.

"Ik ken Joshua goed en heb hem vaak zien spelen omdat hij en mijn zoon Maxim bij Oranje O19 spelen", zegt Gullit tegen TZ. "Zirkzee maakt daar veel doelpunten, waaronder een aantal simpele. Hij heeft gewoon een neusje voor de goal."

Robert Lewandowski scoort ook dit seizoen aan de lopende band bij Bayern, waardoor het voor Zirkzee lastig is om speelminuten af te dwingen. "Lewandowski is momenteel de beste spits ter wereld", zegt Gullit. "Het zal lastig zijn om hem op een dag te vervangen, maar met Joshua heeft Bayern iemand voor de toekomst. Hopelijk krijgt hij meer kansen om zichzelf te laten zien."

Gullit ziet nog voldoende verbeterpunten voor Zirkzee. "Ik denk dat hij zijn eerste balcontact nog moet verbeteren. Soms laat hij de bal te ver van zijn voet afspringen, maar hij moet hem ook onder druk bij zich zien te houden. Joshua kan veel leren van Lewandowski. Hij ziet iedere dag op de training hoe het moet."

"Als Joshua alleen op de bank zit met de profs zal de diamant niet geslepen worden. Dus het zou niet slecht zijn als Bayern hem verhuurt, zodat hij altijd op hoog niveau speelt."

Poll

Moet een Eredivisie-club Zirkzee huren?

(1443 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws