Boussaboun kritisch na grootspraak Utrecht: 'Hebben de ambities zelf uitgesproken'

Boussaboun kritisch na grootspraak Utrecht: 'Hebben de ambities zelf uitgesproken'

20-02-2020 10:34 Laatste update: 11:27
115

FC Utrecht blies aan het begin van het seizoen hoog van de toren door te zeggen de top van de Eredivisie te willen bestormen. Vooralsnog komt daar weinig van en Ali Bossaboun snapt niet dat de Utrechters zo tegenvallen dit seizoen.

De oud-speler van Utrecht ziet dat de club op een teleurstellende zevende plek staat. "Het valt mij tegen, het blijkt allemaal erg wisselvallig. Ik vind dat ze ondermaats presteren. FC Utrecht staat te laag en ik denk dat als je dat aan de spelers vraagt, zij dat zullen beamen", constateert hij in het Algemeen Dagblad. Qua selectie, en dat meen ik echt, vind ik Utrecht sterker dan AZ. Kijk maar wat er nog op de bank zit. Dat hebben ze in Alkmaar niet, hoor."

Het was Jean-Christophe Bahebeck die aan het begin van het seizoen de verwachtingen op scherp zette. "We zitten gewoon dichter tegen Feyenoord, Ajax en PSV aan dan afgelopen jaar. Er zijn echt heel goede spelers bijgekomen." Niets blijkt inmiddels minder waar, ziet Boussaboun.

"Utrecht heeft de ambities zelf uitgesproken, het is niet gecreëerd door de buitenwacht. Als je zó ontzettend groot investeert, met jongens als Maher, en een trainer aanstelt die het altijd en overal goed gedaan heeft, zijn alle ingrediënten om te slagen aanwezig."