FC Barcelona heeft gewenste aanvallende versterking eindelijk binnen

FC Barcelona heeft gewenste aanvallende versterking eindelijk binnen

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 11:20do 20-02-2020 om 11:20

Laatste update: donderdag 20 februari 2020 om 11:52do 20-02-2020 om 11:52

FC Barcelona heeft eindelijk zijn gewenste aanvallende versterking. De club maakt melding van de komst van Martin Braithwaite van Leganés.

Barcelona kreeg naar aanleiding van de zware blessure van Ousmane Dembélé toestemming om alsnog een binnenlandse transfer af te ronden. Leganés is uiteindelijk het kind van de rekening geworden, want de Catalaanse grootmacht heeft de ontsnappingsclausule van achttien miljoen euro geactiveerd, waardoor Braithwaite de transfer naar Camp Nou kon maken.

De Deense international heeft een contract tot 2024 ondertekend in Barcelona en de club van Quique Setién heeft de ontsnappingsclausule bepaald op driehonderd miljoen euro. Braithwaite speelde eerder voor Esjbjerg fB, Toulouse, Middlesbrough en Bordeaux en nu komt hij dus over van Leganés, waar hij tien doelpunten in 43 competitiewedstrijden heeft weten te produceren.

Barcelona spreekt op de clubsite van 'een extreem hard-werkende, toegewijde speler, die overal in de aanval uit de voeten kan. Hij is prachtig in de korte combinatie en bezorgt iedere defensie hoofdpijn.'

 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws