'Ajax moet zich afvragen of ze een speler als Vertonghen nodig hebben'

'Ajax moet zich afvragen of ze een speler als Vertonghen nodig hebben'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 12:43do 20-02-2020 om 12:43

Hedwiges Maduro, Kees Kwakman en commentator Leo Driessen laten zich uit over een mogelijke transfer van Jan Vertonghen naar Ajax. De 32-jarige Belgische verdediger zit op de bank bij Tottenham Hotspur en is dit seizoen al meerdere gelinkt aan een terugkeer naar Amsterdam.

"Tagliafico zal wel weggaan, maar hij zal niet voor hem worden gehaald. Het is ook de vraag wat er met Blind gaat gebeuren. Ik las ook dat Inter hem wil halen, net als Mertens. Die Italiaanse clubs kijken ook naar wat oudere spelers. Het moet allemaal passen en Ajax moet het ook willen", zegt Kwakman bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Ik denk dat Vertonghen pas een optie is als Martínez of Blind wegvalt", voegt Maduro toe.

Driessen denkt niet dat Ajax niet in staat is om Vertonghen te betalen. "Geld is het probleem niet. Het is meer dat Ajax zichzelf moet afvragen of ze zo'n speler nodig hebben, want geld is geen probleem voor Ajax. Ik zou het overigens doen met Vertonghen."

Belgische media zijn ervan overtuigd dat Vertonghen na dit seizoen terugkeert bij Ajax. Driessen: "Hij heeft nog een huis in Amsterdam en gaat sowieso terug na z'n carrière. Hij is goed bevriend met Blind en er wordt dan ook een quote van Ten Hag bijgezet. Die dingen worden dan samengeraapt en dan komen de media tot de conclusie dat het niet anders kan dat hij na dit seizoen weer bij Ajax komt voetballen."

Poll

Moet Ajax voor Vertonghen gaan?

(3129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws