Niets lijkt nieuw Feyenoord-stadion in de weg te staan: 'Wat ons betreft geregeld'

Niets lijkt nieuw Feyenoord-stadion in de weg te staan: 'Wat ons betreft geregeld'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 18:10do 20-02-2020 om 18:10

De Gemeente Rotterdam ziet geen obstakels meer in aanloop naar de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion. Verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils (D66) reageert positief op het bestemmingsplan voor het nieuwe stadion aan de oever van de Nieuwe Maas.

"Wat ons betreft is alles klaar en geregeld", geeft Van Gils aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Eind 2019 werd besloten om de start van de bouw met een jaar uit te stellen. Als alles volgens plan verloopt gaat er in 2022 begonnen worden aan de bouw van het nieuwe stadion. "Volgende week wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Begin mei dient het stadion een aanvraag voor de omgevingsvergunning in. Dan wordt in oktober het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld en moet in november duidelijk zijn hoe het stadion wordt gefinancierd", aldus Van Gils.

Vervolgens zal de gemeenteraad het plan gaan bekijken, maar er wordt verwacht dat dit verder geen problemen op gaat leveren. Volgens de wethouder voldoet de huidige Kuip niet meer. "Bovendien is er al 20 miljoen euro gestopt in het project Feyenoord City", aldus Van Gils. "Daar komt bij dat de Kuip niet meer bij de tijd is. Er zit geen dak op, grote bands stellen steeds meer eisen en dat geldt ook voor interlands. Dan houdt het een keer op."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws