Twijfels over Real Madrid-transfer Van de Beek: 'Ik heb mijn vraagtekens'

Twijfels over Real Madrid-transfer Van de Beek: 'Ik heb mijn vraagtekens'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 18:28do 20-02-2020 om 18:28

Laatste update: donderdag 20 februari 2020 om 18:42do 20-02-2020 om 18:42

Marco van Basten vraagt zich af of een transfer naar Real Madrid een goede stap is voor Donny van de Beek. De Ajax-middenvelder werd al meermaals gelinkt aan De Koninklijke, maar Van Basten heeft zijn twijfels.

Vooral de mate van individualiteit bij de Europese topclubs baart Van Basten zorgen als hij kijkt naar een Van de Beek-transfer naar Real. "Ik heb mijn vraagtekens", vertelt de voormalig aanvaller aan tafel bij FOX Sports. "Real is echt een topploeg, een wereldploeg. Van de Beek is een goede speler, maar als jij naar het buitenland gaat dan helpen ze je niet in eerste instantie. Je moet het eerst laten zien en op het moment dat je jezelf kan redden gaan ze kijken: oké, met deze jongen hebben we een goede kans om te winnen. Dan pas word je geaccepteerd."

Van Basten ziet in Van de Beek een echte teamspeler, maar dat hoeft volgens hem geen voordeel te zijn bij een stap naar het buitenland. "Voordat je echt in een team past en voordat al die mensen je helpen en met je samenspelen, moet je echt wel eerst zorgen dat ze je accepteren en dat je goed genoeg bent. Ik heb mijn twijfels."

Ajax-spelers
Daarbij haalt Van Basten de vorige Ajax-spelers die op '10' speelden aan. "De laatste jaren, de 'nummers tien' die bij Ajax zijn weggegaan... Davy Klaassen, Siem de Jong, dat waren ook geweldige spelers, teamspelers." Van Basten is dan ook bang dat Van de Beek het niet gaat halen. "Ik weet niet of hij individueel sterk genoeg is om het bij een club als Real Madrid of Barcelona te redden. Het kan wel hoor, maar ik heb mijn twijfels."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws