Spelersrapport: onvoldoendes bij matig AZ, één grote dissonant bij Alkmaarders

20-02-2020 22:55 Laatste update: 23:06
24

AZ heeft op het laatste moment een zeer belangrijke treffer gemaakt in een zeer frustrerende wedstrijd tegen LASK Linz. Vrijwel geen enkele AZ-speler haalde zijn gebruikelijke niveau, maar door de late 1-1 van Teun Koopmeiners mogen de Alkmaarders nog hopen op de volgende ronde in de Europa League. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Marco Bizot 6,5: Hield de bal een aantal keer goed uit zijn doel, maar was kansloos bij de treffer van Marko Raguz. Hield zijn team in het restant van de wedstrijd een aantal keer goed op de been.

Jonas Svensson 4,5: Speelde onzichtbaar, maar ging vlak voor rust flink in de fout. De rechtsback leverde de bal simpel in bij Dominik Frieser, maar tot geluk van Svensson redde Bizot goed. Kwam er ook in de tweede helft niet of nauwelijks aan te pas.

Ramon Leeuwin 5,5: Speelde een ongelukkige rol bij de openingstreffer van LASK. Gooide zich voor het schot van Raguz, maar via zijn been veranderde de bal van richting, waardoor Bizot kansloos was. De verdediger lijkt zijn ritme bij AZ nog te moeten vinden.

Teun Koopmeiners 6: Dacht al na een minuut spelen aan te mogen leggen vanaf elf meter na een overtreding op Myron Boadu, maar na inmenging van de VAR werd besloten dat de overtreding buiten het strafschopgebied was begaan. Speelde noodgedwongen centraal achterin, maar had moeite om het spel te maken en ging in balbezit opvallend vaak in de fout. Mocht vijf minuten voor tijd alsnog aanleggen vanaf de strafschopstip, na een handsbal van James Holland. De AZ-aanvoerder faalde niet.

Owen Wijndal 5,5: Stoomde een aantal keer prima op langs de linkerkant van het veld, maar net als de rest van de AZ-spelers had Wijndal zijn dag niet tegen LASK. Probeerde het een aantal keer met een voorzet, maar die kwamen niet aan.

Jordy Clasie 6: Deed zijn taak als verdedigende middenvelder, speelde stabiel, maar verder dan een degelijke prestatie kwam Clasie niet.

Dani de Wit 5: Zat duidelijk niet lekker in de wedstrijd en was contant aan het mekkeren op scheidsrechter Mattias Gestranius. Het leverde hem in de tweede helft zelfs een gele kaart op, nadat hij te lang door bleef zeuren tegen de arbiter.

Calvin Stengs 4: Liet verdedigend een steek vallen bij het doelpunt van Raguz. Hij verloor zijn kopduel voorafgaand aan de goal zeer makkelijk. Speelde ook in aanvallend opzicht allesbehalve goed en leverde zo'n beetje elke bal die hij speelde in bij de tegenstander. Kwam richting het laatste fluitsignaal iets beter in de wedstrijd, maar kon geen beslissende dingen meer doen.

Hakon Evjen 5: Mocht voor het eerst in de basis beginnen bij AZ, maar kende een basisdebuut om snel te vergeten. Speelde een onzichtbare wedstrijd en werd, zonder dat hij ook maar een moment indruk wist te maken, na ongeveer 70 minuten gewisseld.

Myron Boadu 5: Dacht al in de eerste minuut van de wedstrijd een penalty te versieren, maar na een check van de VAR werd de bal net buiten het strafschopgebied gelegd. Speelde verder zeer ongelukkig en was het mikpunt van de LASK-spelers, die de AZ-spits hard aanpakten. Kreeg in de tweede helft de grootste kans van AZ, maar trof LASK-keeper Alexander Schlager.

Oussama Idrissi 5,5: De connectie met Owen Wijndal was weer goed vandaag, linksback en aanvaller weten elkaar blindelings te vinden. Toch haperde de machine na ongeveer twintig minuten spelen. Idrissi had moeite zijn acties te maken aan de linkerkant van het veld. Hij kwam in de tweede helft nog tot een gevaarlijk schot, maar LASK-keeper Schlager was bij de les.

WISSELS:

Yukinari Sugawara 6: Kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Hakon Evjen, waardoor Koopmeiners weer naar zijn vertrouwde plek op het middenveld schoof. Speelde degelijke, maar kwam niet echt in het spelbeeld voor.

Ferdy Druijf -: speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.