AZ gelijk tegen 'stugge ploeg': 'Denk dat ze daar meer van houden dan voetballen'

AZ gelijk tegen 'stugge ploeg': 'Denk dat ze daar meer van houden dan voetballen'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 23:35do 20-02-2020 om 23:35

Laatste update: vrijdag 21 februari 2020 om 00:06vr 21-02-2020 om 00:06

AZ wist donderdagavond een punt te redden tegen LASK Linz. Via een benutte strafschop van Teun Koopmeiners werd het 1-1 in Alkmaar en daar mocht de ploeg van trainer Arne Slot volgens Calvin Stengs blij mee zijn.

Stengs zag dat AZ een moeilijke avond kende in het eigen AFAS Stadion, zo geeft hij na afloop aan voor de camera van FOX Sports. "Het was lastig. Ik denk dat deze ploeg stug is. Ze kunnen goed druk zetten en ik denk dat ze daar meer van houden dan van voetballen zelfs. Maar ik denk dat wij de betere ploeg zijn uiteindelijk."

Toch kwamen de Alkmaarders donderdagavond niet in hun eigen spel en dat is volgens Stengs niet alleen de verdienste van LASK. "Ik denk dat we minder zuinig waren dan dat we zijn geweest in sommige wedstrijden het afgelopen halfjaar. Dat is zonde en het is aan ons de taak dat we dat met elkaar wel weer gaan doen. Daarvoor moet je wedstrijden spelen en trainen. Dat komt wel goed denk ik."

Volgens Stengs kreeg AZ het vooral moeilijk na de 0-1 van de bezoekers. "Dan wordt het lastiger. Zij gaan meer terug en dan soms pressen ze weer. Voor ons is het lastig om er dan doorheen te voetballen. Dan ben ik toch nog blij dat we die penalty krijgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws