Deyverson laat zich horen na provocaties voor Ajax-vak: 'De UEFA zal spreken'

Deyverson laat zich horen na provocaties voor Ajax-vak: 'De UEFA zal spreken'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 07:46vr 21-02-2020 om 07:46

Laatste update: vrijdag 21 februari 2020 om 09:16vr 21-02-2020 om 09:16

Deyverson kreeg vanuit het uitvak van Ajax een aansteker naar zich toe gegooid en reageerde zeer overdreven door secondenlang over de grond te rollen. De Braziliaanse spits van Getafe is zich van geen kwaad bewust. 

Het gebeurde na de goal van Getafe. Deyverson juichte voor het uitvak van Ajax. Dat werd als provocerend gezien. "Ik heb niemand geprovoceerd", citeert AS Deyverson. "Ik heb gescoord en mijn goal gevierd met de tatoeage van mijn vrouw, dat is het. Het doel waar ik scoorde was nu eenmaal dicht bij het uitvak."

Ajax-fans reageerden woest op de provocerende Deyverson, die een aansteker naar zich toe gegooid kreeg. De Braziliaan reageerde wel heel overdreven. "Ze gooiden iets heel hard tegen me aan. Het deed heel veel pijn. De UEFA zal zich hierover buigen. Ik heb geen reden om me slecht te voelen, dat moeten de supporters doen die iets gooien. Dit hoort niet thuis in het voetbal."

Enkele spelers van Ajax, waaronder Bruno Varela, kwamen verhaal halen bij Deyverson, die nog eens een extra rondje langs het uitvak maakte. "Bruno Varela is mijn vriend van mijn tijd bij Benfica.

"We hebben het er even over gehad, maar meer niet. Hij vertelde dat ik rustig moest blijven en ik zei dat ik dat al was. Maar zijn ploeggenoten kwamen er ineens ook bij en die ken ik helemaal niet. Zij kennen mij ook niet. Ik respecteer iedereen en het is al goed. Ik ben hier om te blijven werken en vechten. Ik ben geen ster, ik zal altijd het maximale moeten geven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws