Babel weet sleutel tot succes voor return: 'Andere scheidsrechter in Amsterdam'

Babel weet sleutel tot succes voor return: 'Andere scheidsrechter in Amsterdam'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 08:14vr 21-02-2020 om 08:14

Laatste update: vrijdag 21 februari 2020 om 12:19vr 21-02-2020 om 12:19

Ryan Babel denkt de sleutel tot de volgende ronde te kennen voor Ajax. De aanvaller is daarnaast blij dat de Amsterdammers een andere scheidsrechter treffen in de return.

Babel zou met zijn ervaring in heetgebakerde wedstrijden toch de rust moeten kunnen bewaren, maar liet zich regelmatig meeslepen. "Dit heb ik wel vaker meegemaakt. Kijk, los van het goed mee omgaan, we krijgen twee knullige goals tegen. Los van dat, was ik niet per se onder de indruk van Getafe. Ik zie nog genoeg perspectief. De sleutel ligt bij onszelf", concludeert hij bij FOX Sports.

De Ajax-aanvaller denkt dat zijn ploeg in de Johan Cruijff Arena het duel 'gewoon' nog kan omdraaien en sneert daarbij nog even naar de arbitrage van donderdagavond. "We hebben het thuisvoordeel en moeten het goede voetbal oppakken. We hebben in ieder geval een andere scheidsrechter. Daar ben ik blij mee."

Tactisch kijkend naar de wedstrijd denkt de oud-speler van onder anderen Liverpool en Galatasaray dat de aanval zijn werk wel deed. "Misschien kwam de aansluiting niet op tijd. Dat was wel vooraf besproken. We wilden kort voetballen, maar volgens mij ging de eerste doeltrap ook al bijna fout, dus toen kozen we maar voor de lange bal. We hielden het voorin best goed vast, maar dan moet de aansluiting komen. Daar schort het aan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws