'Het stadion staat er al 22 jaar en Vitesse won in GelreDome nog nooit van PSV?'

'Het stadion staat er al 22 jaar en Vitesse won in GelreDome nog nooit van PSV?'

21-02-2020 13:49
33

Armando Obispo speelt zondagmiddag een bijzondere wedstrijd. De verdediger wordt door Vitesse gehuurd van PSV en dat is nou juist de club waar de Arnhemmers tegen zullen gaan spelen. PSV verloor nog nooit in GelreDome.

Het Arnhemse stadion staat er al 22 jaar, maar toch is Vitesse er in al die jaren nog nooit in geslaagd om de Eindhovenaren in eigen huis over de knie te leggen. "Echt?", spreekt PSV-huurling Obispo verbaasd tegenover De Gelderlander. "Nog nooit? En het stadion staat er al 22 jaar? Ongelofelijk. Zo'n reeks zegt wel iets over de kracht van PSV. Het wordt dan wel tijd voor een overwinning, hé?"

In dat geval zou Obispo zijn eigen werkgever een loer draaien. De verdediger uit Boxtel werd opgeleid door PSV en maakt nu bij Vitesse een seizoen als basisspeler in de Eredivisie door. "Ik had vooraf geen idee wat te verwachten bij Vitesse. Ik stapte voor de eerste keer buiten het comfort van PSV. Een heel jaar voetballen is dan erg mooi én belangrijk. Ik kom net kijken, maar ik heb in de competitie nog geen minuut gemist. Dit is een goed jaar."