Wormuth: 'Ik wil mijn spelers tegen Ajax niet zo zien als die van Getafe'

Wormuth: 'Ik wil mijn spelers tegen Ajax niet zo zien als die van Getafe'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 15:12vr 21-02-2020 om 15:12

Frank Wormuth wil zich waar mogelijk laten inspireren door Getafe, maar is niet van plan om theater te maken tegen Ajax. De nummer drie van Spanje haalde bij Ajax het bloed onder de nagels vandaan door continu naar de grond te gaan en overtredingen te maken.

"De bereidheid om te lopen, om kilometers af te leggen, was een voorbeeld voor ons. Dat was een ongelooflijke prestatie van Getafe. Maar veel andere zaken vond ik unfair en theatraal. Zo wil ik onze spelers niet zien, dat was geen voetbal", zegt Wormuth op de clubsite.

Wel laat Wormuth zich inspireren door Getafe. "Maar we moeten ons echt niet willen kopiëren aan Getafe", zegt hij tegen RTV Oost. "Wij zijn een compleet andere ploeg en ik wil mijn spelers ook helemaal niet zo zien als die jongens van Getafe. Al die overtredingen en die schwalbes passen niet bij ons. Wij moeten ze op een andere manier verrassen."

Heracles verloor vijf van de afgelopen zes wedstrijden, maar Wormuth ziet licht aan het einde van de tunnel. "We wisselen goede en slechte fasen in een wedstrijd af, terwijl we de volle negentig minuten een hoog niveau nodig hebben", laat Wormuth via de officiële kanalen van Heracles weten. "Ajax is een klasse beter, dat weten we. Maar we hebben, na wedstrijden tegen Ajax, altijd een goede serie gehad. Daar hopen we nu weer op."

Poll

Wie gaat er winnen?

(1462 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws