'Gefrustreerde' Frenkie de Jong keek naar Getafe - Ajax: Echt irritant

'Gefrustreerde' Frenkie de Jong keek naar Getafe - Ajax: "Echt irritant"

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 15:26vr 21-02-2020 om 15:26

Laatste update: vrijdag 21 februari 2020 om 15:32vr 21-02-2020 om 15:32

Frenkie de Jong heeft zich groen en geel geërgerd aan het spel van Getafe tegen Ajax. De middenvelder keek de wedstrijd thuis op de bank. Wat hij zag kwam hem bekend voor, want De Jong speelde dit seizoen met FC Barcelona al twee keer tegen Getafe.

Barcelona won afgelopen zaterdag nog met 2-1 van Getafe. Donderdag was Ajax aan de beurt, maar de Amsterdammers verloren met 2-0. "Het is vooral frustrerend als je ernaar kijkt. Getafe speelt niet om het publiek te vermaken, zal ik maar zeggen. Ik vind het echt irritant om naar te kijken. Dan zit je gefrustreerd huis", vertelt De Jong aan de NOS.

Ajax liet zich uit de tent lokken en ging mee in het irritante spel van Getafe. "Soms is het lastig. Daar kan de scheidsrechter een grote rol in spelen. Die moet gewoon snel optreden, want dan is het meteen duidelijk. Als hij dat niet doet blijven ze doorgaan. Als je dan ook nog achter komt ga je frustratie krijgen."

"Je kunt zeggen dat ze het niet moeten doen, maar het is wel moeilijk. Het is gewoon een goede ploeg. Ten minste, het is heel moeilijk om tegen ze te spelen. Ze staan niet voor niets derde. We hebben dan wel twee keer van ze gewonnen, maar het was twee keer niet makkelijk."

De Jong acht Ajax nog niet kansloos in de return. "Het wordt heel moeilijk, want 2-0 is een slechte uitslag. Maar als Ajax top is en het niveau haalt dat ze kunnen halen hebben ze zeker nog wel een kans."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws